Мария Захарченко – един от съдиите на Балкан Грум

Представяме ви един от съдиите на Балкангрум – Мария Захарченко! Освен съдия в двудневния международен конкурс тя ще бъде и лектор на семинар!

Мария Захарченко по образование е ветеринарен лекар. Завършвайки през 2006 година тя започва да работи като грумър и през 2008 година открива своят първи салон- „Маригрум“ в Киев. Две години по-късно решава да открие школа. Школата носи същото име „Маригрум“, която до днес успешно работи. Следва още една сбъдната мечта – магазин за груминг и сервизен център.

През 2017г тя открива филиал на школата във Валенсия Испания и получава правото да издава дипломи с Европейски образец за регистриран в министерство на образованието в Испания. В същото време тя е главен редактор на списание и организира един от най-ярките събития в груминга – първият фестивал на груминга в Украйна “ Грум фест“. Следващата година,тя става член на отбора по груминг в Испания и представлява Испания на различни международни конкурси по груминг. През 2019 година получава титла съдия на конкурс ATV. През 2020 година е станала преподавател в международния отбор на Андис.

За 16 години работа е провела много образователни семинари и уебинари, като не спира да участва и печели призови места на национални имеждународни конкурси. През 2023г печели трето място на “ Грумания“ в „Спанели и сетери“. Освен като наш съдия, Мария Захарченко ще проведе на 20ти октомври семинар на тема “ Особености в петгруминга и терапиите на Померски шпиц“, ще ни сподели интересни и любопитни факти от груминг културата на украинските и испанските грумъри.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*