Пудели от А до Я с Вера Дограмаджиева и Златина Давидовска

Уважаеми грумъри,развъдчици и любитетели на пуделите заповядайте на първия отворен за всички професионален семинар за породата Пудел. Организатори са както винаги Българска Груминг Асоциация.
Ще разнищим из основи козини,пропорции,класически и модерни прически.
––+++++––-

Вера започва да се занимава с груминг далечната 1993г. Учи се по трудния начин- без инструменти, без достатъчно познания и без ментор, поради липса на интернет 🙂
Напредъка идва с внасянето на първия и шоу стандартен пудел с който Вера се обучава при Олга Архипова. Следват множество семинари и уоркшопи при Гогинашвили, Фомин, Майкъл Нилсън.
Вера печели два пъти БИС на националното груминг шоу на БГА с шоу и пет груминг на пудел. Насочена към стандартните пуделски прически, макар, че работи и модерните ( азиатски и пр.)Много грумъри с опит са минавали и продължават да минават през нейното породно обучение.
Злати,израства с киноложка среда и още от дете започва да се интересува от груминг първо на 5 породна група,с кято активно работи и се състезава следващите 25г. През изминалите години през ръцете и са минали стотици кучета и десетки различни марки козметика с които набира опит и база за сравниение. Пуделите винаги са били около нея а от 2018г.е пряко свързана и с породата ,в салона и това е преобладаваща порода и ежедневнно минават много разнообразни прически. От създаването на асоциацията е част от всички семинари на БГА, надградила е знания с Г.Гогинашвили,Р.Фомин, Микаел Нилсен,допълнотелни уроци за работа с пудели получава и от утвърдени имена като Д.Казимова и Р.Фомин.
През 2018г.има две първи места в кстегория пудели и креативен груминг с пудел, 2019г. Второ място в категория шоу породен груминг на померан. 2022г. 1 място категория азиатски стил и второ място отново в шоу померан.

Примерна програма
Начало 10ч.
1. Кратък обзор със снимки на класическите прически и някой от най – популярните модерни азиатски и фрии стайл.
2. Обзор на инструменти – ножици,четки,гребени и т.н.
3. Кратко видео за правилно изсушаване на пудела и паралелен разбор на типове козини и как да добием добри резултати според качеството козина.
4.Подбор на козметика – Без продуктово позициониране. Как да се ориентираме в морето от продукти,какъв резултат трябва да търсим при косъма независимо от марката.
12 ч.до 12:30 почивка
12:30ч. Вера стартира груминг на пъпи клип.
По време на подстрижката,Вера ще разкаже как да направим първия си балон,как да балансираме формите при тази прическа и техника на подстригване.
14ч. Азиатски стил през ножиците на Злати
Тук ще научим основни правила и техники за създаването на красива азиатска муцунка както и ще разнищим проблемите свързани с това.
15:30 – 16ч. Почивка
16ч. Вера и Злати на две маси успоредно ще покажат една от най – популярните прически “ Модерн “ в шоу и пет вариант.

24.04 Ден за Практика с Вера и Злати🐩✂️
Заплащането на семинара ще става само по банков път до 10 Април:
Сдружение Българска груминг асоциация
IBAN BG28UBBS80021062260140
Цена на семинара – 500 лева
Цена за членове на БГА – 250 лева
В основанието на превода ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да пише името на човека, който е записан на семинара.

Линк за записване : https://forms.gle/U2rx4R5ofwpV625X8