Груминг шоу 2019

Правилник за провеждане на груминг шоу София 01.11.2019г.

Категория "ШОУ ГРУМИНГ" –ПОРОДНА ПРИЧЕСКА (породи подстригващи се / стрипинговани по стандарта на породата)

Стрижещи се породи

Стрипинг

Пудели

Спаниели / Сетери - 2,30ч.

Допълнителни породи за шоу груминг,които не са в основния стандартен лист:

Участниците от всички подкатегории участват за БИС

Категория "ПЕТ ГРУМИНГ"

Избора на прическа е по избор на участника. Азиатския стил е в отделна категория. Допуска се използването на машинка по корпуса за всички породи от всички пет категории.

Подкатегории:

Пет стрижещи се породи (не се изисква спазване на прическа по стандарт) – цвергшнауцер, фокстериер, бишон фризе и т.н.

Стрижещи се породи

Стрипинг

Пудели

Спаниели / Сетери - 2,30ч.

Пет груминг пудел

В тази категория учасника сам може да подбере/измисли фризурата. Оценява се вида преди подстрижката,избора на техника за изпълнение и акуратното и чисто изпълнение.

малки– 1,30ч.
средни– 1,45ч.
стандартни – 2ч.
Aзиатски стил
йорки – 1,30ч.
малтезер / шит-цу -1,45ч.
пудел / бишон – 2ч.
Креативен стил
малки породи до 35см – 1,45ч.
средни породи до 45см – 2ч.
породи над 45см. – 2,30ч.

Категория "НАЧИНАЕЩИ"

В тази категория могат да участват грумъри със стаж до една година от завършването на курса си към датата на шоуто. Тази категория е със свой БИС ( 1, 2 и 3 място с титла "НАЙ-ПЕРСПЕКТИВЕН").

малки породи до 35см – 1,45ч
средни породи до 45см – 2ч.
породи над 45см. –2,30ч.

Регламент за участие в конкурс по груминг на Българска Груминг Асоциация 1.11.2019г.

Общи положения:

Дадения регламент разяснява правата и задълженията и на двете страни ( организатор – участник ) за мероприятия организирани от БГА и се счита за задължителен и за двете страни. За участие в конкурса се канят всички членове на асоциацията.

Участниците могат да участват във всяка категория по свое усмотрение. За да участвате в категория "НАЧИНАЕЩИ" трябва да имате стаж не повече от една година от взимането на дипломата си до датата на груминг шоуто.

Всеки участник има право да участва в една или повече категории.

Организаторът на конкурса предоставя на всеки участник: груминг – маса за оформяне, стол, електрически контакт или разклонител,чувал за отпадъци, покривка за представяне на оценяването. По предварителна заявка има зона за къпане на кучета на място с ограничен брой места. Ако желаете да се възползвате от тази зона свържете се с организатора по-рано и направете своята резервация.

Регистрационна форма:

Регистрацията ще се извършва в специална онлайн форма и вие ще получавате мейл за потвърждение. За да участвате в конкурса, трябва да:

Прочетете внимателно правилата на състезанието!

1. Подаване на заявка.
  2. Плащане само по банков път на сметката на асоциацията.
  3. Участника работи със собствени инструменти и сам осигурява и подготвя своят модел преди участието си в конкурса.

На всеки участник се дава номер за участие в състезанието.

След регистрацията, 30 минути преди началото на състезанието, участниците заемат масите в състезателната зона с номера,който са регистрирани и подготвят кучето за предварителен преглед от съдиите.

За да участва в състезанието, грумърът трябва да избере куче за себе си в съответствие със следните изисквания:

След предварителна проверка на всички кучета, участващи в състезанието, се дава команда "СТАРТ". Само след командата "СТАРТ" грумъра може да започне работата си. Ако това изискване не бъде спазено, експертът може да реши да намали времето за работа или да дисквалифицира учасника.

Участникът може да спре работата и да вземе почивка по свое усмотрение, без да напуска областта на състезанието, докато не изтече времето, разпределено за работа.

Участниците имат право да използват свои техники в работата и да изграждат работата си по свое усмотрение и със собствен вкус и стил.

Участникът трябва да спре работата си в края на определеното време. След командата "STOP" участникът трябва да премахне козината, инструментите, козметиката от масата. На масата да има само гребен, за да могат съдиите да оценят работата на състезателя. При неспазване на това изискване се присъждат наказателни точки.

На работното място е позволено да се използва сешоар,козметика, предназначена за кучета. В допълнение към резултата от работата, съдията може да оцени правилността на избора на инструмента и техниката за прилагането и. Използването на некачествен или затъпен инструмент не е извинение за лоша работа.

В края на работата участникът може да смени дрехите си и да покрие масата с покривка за по-красива демонстрация на кучето.

Всеки участник трябва да изчака отсъждането на всички състезатели от своята категория на груминг масата и да остане в зоната на състезанието, докато резултатите да бъдат обявени.

След завършване на състезанието и обявяване на резултатите от конкурса, победителите ще бъдат поканени в зоната за награждаване.

Не е позволено:

1. Да се оставя кучето на масата без надзор.
  2. Да води кучето си без повод на територията на състезанието-кучетата трябва да бъдат на каишки или в клетки.
  3. Жестоко отношение към животните.
  4. Помощ при работата на друг грумър (разрешена е само помощ при фиксиране на топ нот за последните 15 минути);
  5. Неетично поведение към експерти, организатори и участници в състезанието и телефонни разговори по време на състезанието.
  6. Да се поставят лични вещи в пътеката между масите.
  7. Да се напуска конкурсната зона по време на предварителния и заключителен оглед, както и по време на работа без разрешението на експерта или организаторите на конкурса.

Участникът в състезанието може да бъде дисквалифициран в следните случаи:

Такси за участие:

След като сте прочели Правилникът за провеждане и Регламентът за участие на Груминг шоу 2019, може да подадете своята заявка за участие.

Организатор- Светлана Димова 0896812240

Банкова сметка
Банка ОББ
IBAN BG28UBBS80021062260140