Курсове за грумъри

БГА предлага курсове за обучение на грумъри в лицензираните към асоциацията грумингшколи.

Базовият курс по груминг е основата, която всеки грумър трябва да притежава. След завършване на курса курсиста получава документ от обучаващият го мастер за взет хорариум от часове, но дипломата се получава след положен изпит и признаване на уменията от независим съдия на годишното груминг шоу.

За да кандидатствате за член на асоциацията трябва да:

1. Работитe в действащ салон.
  2. Да се обучавате в момента или да сте изкарали курс.

Сертифицирани салони, които могат да обучават курсисти:

Grooming studio Dog Star

град София, улица "Козлодуй" 62
Телефон: 0886 622 305 и 0898 543 040
E-mail: atanasovadenitsa@abv.bg
Webpage: http://dogstarbg.com

Grooming Studio Dog Star предлага курсове за грумъри по базов и породен груминг. Обучението се провежда от собственика на школата Деница Атанасова – грумър с дългогодишен опит в областта на шоу и салонен груминг. В програмата са застъпени всички породи кучета редовни посетители на салоните в България. Работим с всички размери не агресивни кучета. Продължителността на базовия груминг курс е 10 дни. Предвиден е пробен ден, не ангажиращ за нито една от двете страни. По време на обучението , курсиста работи със собствени инструменти.
За повишаване на квалификацията в различни техники и течения, както и породен грумиг за определена порода се осъществяват индивидуални еднодневни мастър – класове.

Royal Groom - фризьорски салон за кучета

град София, улица "Янко Забунов" 1
Телефон: 0888 866 695
E-mail: royalgroombg@gmail.com
Webpage: https://www.facebook.com/royalgroombulgaria/

Роял Грум е фризьорски салон за кучета, ръководещ се от грумър Златина Давидовска-Цветкова, с многогодишен стаж и международна диплома и квалификации. В салона се предлага базов курс по груминг и индивидуални мастър класове за повишаване на квалификацията по определени породи. За подробна информация по програмата за обучение,свържете се лично с мен.

Груминг академия 'ЙОРКИ'

Груминг академия "ЙОРКИ"

град София, Aртхотел "Симона"
град Варна, кв. Вл. Варненчик
Телефон: 0896 812 240
E-mail: yorkibows@gmail.com

Груминг академия „ЙОРКИ“ е груминг-школа регистрирана към Българска груминг асоциация. Школата предлага целогодишно следните индивидуални мастеркласове:
- за работещи грумъри- за повишаване на квалификацията
- за собственици на домашни любимци- йорки, померан,пудел, бишон фризе
- за собственици на развъдници-
- работа с козметика CROWN ROYALE с включена техника на разресване и изсушаване
- маркетинг на груминг салон.
Мастеркласът може да бъде само демонстрационен, може и с включена практика, като работният модел се осигурява от курсиста.
Всички мастеркласове са с еднократно посещение и не подлежат на изпит. Всеки курсист получава сертификат за проведеният мастерклас.

Red Paw груминг салон

град Бургас, улица "Юрий Венелин" 86
Телефон: 0894 425 833
E-mail: a_yila12@mail.ru

Салонът беше открит през септември 2016 година в град Бургас. За две години вече има голяма база от кучета и котки от различни породи. Салонът предлага различни видове услуги, съответстващи на определена порода. От 2018 г. салонът е регистрирано училище за груминг, което подготвя по програмата за начални курсове и повишаване на квалификацията. Обучението се провежда в рамките на 6 дни с актуални породи с различна козина или породи, избрани от курсистите. След курса има възможност за стаж в салона. Редовно се провеждат консултации по въпроси, възникнали по време на работата на учениците. Целта на училището е качествено образование.

Grooming School Vera

ж.к. Свобода, ул. Петко Д. Петков 2
Телефон: 0888 964 219

Започнах да се занимавам с груминг 1992- ра година. Първите кучета, с които работех бяха от породите ердейл и фокс териери, тъй като самата аз бях собственичка на ерейл териер. Съответно стрипинга беше първото, което научих за груминга. Няколко години по- късно в живота ми се появиха първите ми два пудела. Влюбих се в породата и запонах да се обучавам в изложбен груминг на пудели. Учила съм се от една от най- добрите в Русия- Олга Архипова, при която изкарах курс за шоу- груминг и в последствие преминах през няколко курса и семинара за различни породи, но голямата ми страст са пуделите.

Master of puppies

ж.к. Красно село, блок 183
Email: master.of.puppies.sf@gmail.com
Телефон: +359 897031882

Груминг салон Master of puppies отваря врати през септември 2014г. Предлага много широка гама услуги и работи с всички породи кучета и котки домашни любимци. Екипът е високо квалифициран и винаги готов да помогне както на стопани, така и на колеги.
С годините Master of puppies се утвърждава като място, на което собствениците на твърдокосмести породи могат да получат компетентна грижа за външния вид на любимците си, не малка част от които вече са и шампиони от различни киноложки изложби.
От есента на 2019г груминг школа Master of puppies е вече факт. За да е максимално в помощ на курсистите си има няколко вида курсове – както за абсолютно начинаещи, така и за завършили грумъри, желаещи да се профилират в областта на стрипинга и триминга на твърдокосмести.
Предлага се също и тренировъчна програма.Тъй като тя е предвидена за колеги, завършили основен курс, които имат нужда от допълнителна практика в една или повече области на груминга, времетраенето и съдържанието и се уговарят с всеки курсист по отделно и се изгражда индивидуален план в зависимост от нуждите на грумъра. Освен чисто практическите умения, курсистите на Master of puppies получават и базови познания относно организацията и управлението на салон, общуване с клиенти, кореспонденция с колеги, етика, така че да могат да направят първите си самостоятелни крачки абсолютно уверени в себе си.